3 sep 2023

Gruppanslutning för bredband från Telenor

2023-09-03 20:34

Bredbandsuppkopplingen från Telenor är nu installerad och klar att tas i bruk. (Installationen påverkar ingenting som har med tidigare COM HEMs uttag att göra. Det kan man fortsätta att använda som tidigare om man vill det.)

Skillnaden är att föreningen har en gruppanslutning för bredband nu från Telenor som betyder billigare pris om man vill använda Telenor (f.d Bredbandsbolaget) jämfört med tidigare då det inte fanns något gruppanslutningsavtal.

Det är många som redan är anslutna till Telenor och behöver inte göra någon förändring alls. För alla andra som har eller har haft annan leverantör för bredbandet, t.ex. Tele 2 (f.d. ComHem) och som nu vill ansluta sig till och använda Telenor för sitt bredband, kan behöva tänka på att Telenors fiberuttag sitter ovanför ytterdörren och en längre kabel kan behöva dras från det nätverksuttaget (RJ45 kontakter) till sin router där man vill ha den placerad.

Bredbandsuttaget från Telenor sitter monterat ovanför ytterdörren i samtliga lägenheter som standard sedan många år tillbaka.

Red: Uppdaterad info 5/9-23